Geschiedenis

geschiedenis van de Brandsma Motorboot club

De rechtsvoorganger van de Brandsma Motorboot Club (Brandsma Vlet Club) is opgericht op 26 maart 2000 in Strand Horst. Bij de eerste bijeenkomst waren 15 booteigenaren aanwezig. De eerste voorzitter was Anne Beenen uit Zwolle, die deze functie tot november 2005 heeft vervuld. Hij werd opgevolgd door Jan van der Weerd uit Oldemarkt; Jan van Beek was toen secretaris. Van der Weerd droeg de voorzittershamer in november 2012 over aan Hans Naerebout. Sinds oktober 2022 is Jan van Leeuwen onze voorzitter. Tijdens de oprichting is tevens het clubblad gestart; de eerste redacteur was Laurens Kanning. Het blad verscheen vanaf het begin eens per half jaar.

Een paar jaar achtereen werden bijeenkomsten van de Club gehouden op Strand Horst. Toen het aantal leden steeg werd besloten op zoek te gaan naar een meer centraal in het land gelegen vergaderlocatie. Die werd gevonden bij het restaurant Oud-Leusden in Oud-Leusden. Daar zijn vele bijeenkomsten gehouden en hebben tevens twee lustrumfeesten plaatsgevonden. De barbecuefeesten bij Brandsma waren een hoogtepunt in het vaarjaar.

In 2000 hadden alle leden een Brandsma vlet (zowel open- als met achterkajuit). In de loop der jaren werden eigenaren van andere Brandsma jachten uitgenodigd om lid te worden van de club. Vandaar dat de naam in 2018 is gewijzigd in Brandsma Motorboot Club.

Een goed beeld van de eerste vijftien jaar van de club vindt u hier , gepubliceerd in ons clubblad 15-2 , en actueel vindt u een goed beeld van ons in het blad Motorboot